T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - İnönü Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1979-1980 Öğretim yılında 12 derslikte 26 Öğretmen 1 müdür vekili ve geçici kadrolu iki hizmetli ile tek binada fiilen öğretime açıldı. O yıl birinci sınıfa yeni kayıt edilen ve okulun bulunduğu çevrede oturup bölgedeki diğer okullara kayıtlı ara sınıf öğrencilerin naklen gelme sonucu toplam 800 öğrenci mevcudu ile ikili öğretim yapılmaya başlandı. Okul tamamen devlet desteği ile müteahhide yaptırılmıştır. Kalorifer kazan dairesinin binanın bodrumunda olması ve binadaki oturma nedeni ile kazan dairesini su basmıştır. Bu yüzden kalorifer kullanılmayıp sınıfların soba ile ısınması sağlanmıştır.

Okulun bulunduğu çevrenin yeni yerleşim bölgesi olması nedeni ile bölge nüfusu sürekli artış kaydetmiştir. İlk başta 12 derslik, 2 İşlik, 1 konferans salonu, 6 idare odası (Md., Md.yrd., araç-gereç, hizmetli odaları) ile öğretime başlayan ve yeterli olan iki katlı bina artan öğrenci mevcudu ve bodrumdaki kalorifer kazanının bir derslik iptal edilerek zemin kata çıkarılması sonucu ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmiştir. Planda işlik olarak görülen küçük odalar derslik olarak kullanılmaya başlanıldı bu da yetersiz kalınca, gerekli izin alınarak velilerin katkıları ile konferans salonu bölünüp iki derslik olarak kullanılmaya başlanıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ nce okula isim olarak bulunduğu mahallenin adı uygun görüldü ve " İNÖNÜ MAHALLESİ İLKOKULU" olarak adlandırıldı.

1983-1984 Öğretim yılında okul bahçesine ikinci bina ek olarak yapıldı .O öğretim yılından beri öğretim iki binada 25 derslikte ikili olarak devam ediyor.

1979 Yılında öğretime başlayan okulun çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük güçlükler çekildi.Okul koruma derneğinin kurulamamış olması işi daha da güçleştirilmiştir.

Okulun boya, badana,tebeşir,temizlik malzemesi vs. giderleri ; önceleri İÇECEK, simit daha sonra kırtasiye vs.öğrenci ihtiyaçlarına yönelik satış yapan okul kooperatifinin gelirlerinden karşılanıyordu.1987 yılında resmen faaliyete geçen okul koruma derneği bu yükü büyük oranda hafifletti.Ayrıca 1983 yılında yapılan ek bina ile birlikte okul ihate duvarının yapılması ve okul bahçesinin belediyece asfaltlanması, okulun koruması, kontrolü okul temizliği konusunda büyük kolaylıklar getirmiştir.

 Okul 1979-1980 öğretim yılından 1996-1997 öğretim yılına kadar 7420 öğrenci mezun vermiştir. 2004-2005 Öğretim yılı başında okulumuzun eski binası İl Özel İdaresi tarafından yıkılarak yerine 30 derslikli binanın inşaatına başlanmış, okul haziran 2005´te Eğitim Öğretime hazır halde teslim alınmıştır.

Okulumuz şu anda (2021-2022) Eğitim-Öğretim hizmetine 41 derslikte devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2021 - Güncelleme: 11.01.2024 22:38 - Görüntülenme: 928
  Beğen | 0  kişi beğendi